Hathajooga

Hathajooga on usein sitä mistä ihmiset puhuvat yleisnimityksenä ”jooga”. Hathajooga on ”systeemi”, jonka kehitti Intialainen joogi Svatmarama, 1400-luvulla. Hathajooga taitaakin olla joogamuodoista suosituin ja siitä pohjautuu muun muassa astangajooga, kundaliinijooga ja Bikramjooga. Yleisesti kaikki joogan suuntaukset joissa tehdään kehon asentoja (asana), ovat perustaltaan hathajoogaa. Sana Hatha tulee sanskritin kielestä, ”Ha” tarkoittaen aurinkoa ja ” Tha” kuuta, Yin ja Yang (positiivinen ja negatiivinen). Hathajoogassa lähtökohtana on keho ja sen asennot. Kuitenkin hengityksen (pranayama) ja asentoharjoituksen kautta kuljetaan kohti mielentasapainoa.   

Hathajooga | Asanat

Säännöllisen hathajoogan asanoiden harjoittamisen kautta kehoon tulee liikkuvuutta, joustavuutta ja voimaa. Samalla tasapainon ja rentouden kehittyessä. 

hathajooga tasapainoasana

Hathajooga tasapaino-asana

Hathajooga |  Pranayma 

Hathajoogan rauhallinen hengitys hidastaa ajatusten virtaa ja tulet tietoisemmaksi kehostasi ja ympäristöstäsi. Samalla se rentouttaa kehoa ja auttaa lievittämään ahdistuksia ja stressiä.